Pressmedelande

 

 

Stockholm, 11 oktober 2018 

Nu startar insamlingsstiftelsen #IRespectToo för att bidra till en positiv utveckling av ökad respekt och likabehandling av kvinnor och tjejer

 

Stiftelsen #IRespectToo samlar in pengar för att bidra till ökad respekt och likabehandling av kvinnor och tjejer, som kommer delas ut som ett årligt stipendium till föreningar eller personer som verkar för att bidra till en varaktig förändring.

#MeToo rörelsen visade på stark och positiv vilja i samhället att öka respekten människor emellan. Nu har ett år snart gått och andra frågor tar plats. Vi vill bidra till att hålla liv i all positiv kraft och initiativ som finns i samhället, bland företag och hos enskilda människor till det självklara att agera respektfullt. 

Vi startar nu insamlingsstiftelsen #IRespectToo med syftet att öka respekten, likabehandling och förståelsen för alla människors känslor, behov och gränser i möten dem emellan. Detta för att minska antalet verbala och kroppsliga kränkningar samt övergrepp. Insamlade medel kommer årligen att gå oavkortat till en förening, ett företag eller en person vars verksamhet tydligt och på ett positivt sätt verkar för det syfte som insamlingsstiftelsen #IRespectToo definierat. 

-Vi är en grupp manliga läkare som pratade om vad vi själva kunde göra. Så kom debattartikeln i Aftonbladet till och nu detta initiativ med en insamlingsstiftelse, säger talesperson Magnus Larsson. Vi har som mål att hitta olika samarbetspartners inom närings- och föreningsliv som delar våra mål att verka för en ökad respekt mellan människor.

För mer information: Magnus Larsson 070-8903038

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *